понеділок, 21 листопада 2016 р.

Цікаві факти про цибулю


У зеленому листі цибулі містяться білки, цукор і аскорбінова кислота. Достатньо протягом трьох хвилин пожувати цибулю або часник, щоб убити в роті всі бактерії Також, в листі і цибулинах міститься ефірне масло, яке надає цибулі специфічний запах і гострий смак. Цибуля має сечогінну і заспокійливу дію, також стимулює виділення травних соків.

Цибуля має бактерицидні і антигельмінтні властивісті.

У медицині, цибуля відома ще з часів Гіппократа (в ті часи цибулю прописували хворим на подагру, ревматизм і від ожиріння). Також корисні властивості цибулі були відомі знаменитому перському лікарю Авиценні. У стародавніх римлян, цибуля входила до військового раціону. У Єгипті, цибулі віддавали почесті як божеству. 
Цибуля — хороший вітамінний засіб, особливо рекомендується в зимово-весняний період, але використовується круглий рік. В організмі, цибуля нормалізує водно-сольовий обмін, а своєрідний запах і гострий смак збуджують апетит. 
З цибулі ріпчастої виготовляють препарати «аллілчеп» і «аллілгліцер». «Аллілчеп», має протимікробну дію, збуджує моторику кишечника, застосовується як при проносах, так і колітах зі схильністю до запорів, при атонії кишечника, атеросклерозі і склеротичній формі гіпертонії. 
Цибуля — популярний косметичний засіб (соком цибулі змазують голову при себореї, для зміцнення коренів волосся). Від цибулинного соку бліднуть веснянки. 
Споживання цибулі, а також цибульні маски попереджають появу зморшок і шкіра обличчя стає свіжішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар